top of page

Julkonsert med Göteborg Brasskvintett och vänner

Hannes Öberg - solist & konferencier

Göteborg Brasskvintett

Stor Brassensemble

 

Söndag 11/12 kl 18:00

Masthuggskyrkan, Göteborg

Biljettförsäljning genom Tickster.se

Göteborg Brasskvintett firar i år julen tillsammans med baryton Hannes Öberg och stor brassensemble. Det är nästan så man redan kan höra bjällrorna klinga i denna stämningsfulla konsert med båda nya och gamla musiktraditioner i ett glittrande program fylld med kända och kära julsånger samt en och annan överraskning. 

 

Varmt välkommen till årets julkonsert 2022!

 

Hannes Öberg

Baryton född 1991, tillhör säsongen 2021/2022 GöteborgsOperans solistensemble. Hannes har studerat kammarmusik vid Vadstena sång- och pianoakademi för sångpedagogerna Anders Düring och Monica Thomasson. Därefter tog han bachelor- och masterexamen för tenoren och sångpedagogen Erik Årman vid Operahögskolan i Stockholm.  

 

Hannes Öberg debuterade 2014 som Don Juan i uruppförandet av Brommares opera Min bror är Don Juan på Kungliga Operan. Därefter har han på svenska och internationella scener sjungit roller som Valentin i Gounods Faust, Ruthven i Marschners Vampyren, Papageno i Trollflöjten, Figaro i Barberaren i Sevilla och Greven i Figaros bröllop. Våren 2019 och hösten 2020 ingick Hannes i den fasta solistensemblen vid Theater Kiel i Tyskland. Hannes har även sjungit ett stort antal romans- och liederaftnar samt flera oratorier som Händels Messias, Brahms och Faurés Requiem, Förklädd Gud och Bachs Johannespassionen. 

 

Göteborg Brasskvintett

är en professionell brassensemble bestående av fem musiker vilka alla har spelat med Sveriges professionella orkestrar, operahus och storband. 

De har funnits i olika konstellationer sedan 2009, och efter succén med Luther Brassensemble 2017 väcktes idén om en fast kammarmusikensemble. Det var här Göteborg Brasskvintett såg dagens ljus. 

 

Sedan denna nystart har Göteborg Brasskvintett gjort alla möjliga typer av spelningar: fanfarer och invigningar; konserter med allt från klassisk till folk-, pop- och jazzmusik, barnkonserter samt gehörworkshops med barn i alla åldrar.

 

I denna konserten har Göteborg Brasskvintett bjudit in några av sina brass och slagverks kollegor från bland annat Göteborgs Operans Orkester till en stor brassensemble för att skapa ytterligare en ny dimension av julkänsla.

 

För mer information kolla in oss på instagram @gbgbrass

 

Biljettförsäljning genom Tickster.se

bottom of page